kafka:aforizmalar - altıcizilen

Follow me on Twitter

kafka:aforizmalar

kafka:aforizmalar

Paylaş

3.
İnsanın belli başlı iki günahı vardır, öbürleri bunlardan çıkar: sabırsızlık ve tembellik. Sabırsız oldukları için Cennet? ten kovulurlar, tembelliklerinden geri dönemiyorlar. Ama belki de belli başlı sadece bir günah var: Sabırsızlık. Sabırsızlıklarından ötürü kovulmuşlardı, sabırsızlıklarından ötürü geri dönemiyorlar.

5.
Belirli bir noktadan sonra geri dönüş yoktur. Bu noktaya erişmek gerekir.

16.
Kafesin biri, bir kuş aramaya çıktı.

22.
Sen ödevsin. Ama görünürde öğrenci yok.

24.
Bastığın yerin iki ayağının kapladığından daha büyük olmayacağını anlamak ne büyük bir mutluluktur.

30.
İyi, bir bakıma rahatsızlık vericidir.

42.
Tiksinti ve nefret dolu bir başı önüne eğmek.

58.
İnsan ancak olabildiğince az yalan söylediğinde olabildiğince az yalan söylemiş olur; yoksa olabildiğince az yalan söyleme fırsatı bulduğunda değil.

59.
Bir merdivenin üzerine basılmaktan yeterince çukurlaşmamış basamağı, basamağın kendi açısından, ıssız çatılmış bir tahta parçasıdır yalnız.

68.
Ev halkını koruyan Tanrıya inanmaktan daha keyif veren ne olabilir!

76.
Şu duygu: ?Burada demirlemeyeceğim?, ve anında kabarıp coşan ve insanı sarmalayan dalgaları hissediş.

Ani bir değişim. Tetikte, ürkek, ümitli dolanıyor cevap sorunun çevresinde, bakışlarını ümitsizce sorunun yanına yaklaştırmaz yüzünde gezdiriyor, en anlamsız yollar boyunca onu izliyor, yani, cevaptan alabildiğince uzağa giden yollar boyunca.

94.
Yaşamının daha başlangıcında iki ödev var: Giderek çevreni daraltmak, ve kendini bu çevre dışında gizleyip gizlemediğini sürekli denetlemek.

29 Şubat
Susamıştır, ve onu pınardan sadece bir çalılık ayırmaktadır. Ama iki parçaya bölünmüştür o: bir parçası bütün manzarayı görüyor, orada dikildiğini ve pınarın hemen yanı başında olduğunu görüyor; ama ikinci parçası hiçbir şeyin farkında değil, olsa olsa ilk parçasının her şeyi gördüğünü sezinliyor sadece. Hiçbir şeyin farkında olmadığı için de pınardan su içemiyor.

>Kafka

Hiç yorum yok:

Pages